Om författaren
Jag är uppvuxen på den sörmländska landsbygden men bor sedan länge i Norrköping. Skrivande för mig är frihet.

När jag förstod att universitetet var en plats för mig studerade jag litteraturvetenskap, genusvetenskap, religionsvetenskap och pedagogik. Dessa ämnen sammanfattar några av mina intresseområden: berättelser om hur världen är beskaffad, mänskliga erfarenheter och ledarskap.

Naturen – främst de sörmländska ekbackarna och de Kolmårdska skogarna med dess små sjöar och barrträd – är där jag känner mig mest hemma. Som barn älskade jag att få glimtar ur andra universum och människor genom böckernas värld. Godnattsagorna i barndomen, liksom de sagor om skogens väsen som jag fick lära mig att berätta och grekiska myter jag lyssnade till hade stor betydelse. Det var och är i naturen som det stora möter det lilla: stjärnbilderna på himlavalvet, insekterna som klättrar på grässtrån, nervcellerna som upplever allt detta.

Det var och är i naturen som det lilla möter det stora: doften av rosenblad mellan mina fingertoppar, molekylerna som färdas in genom min näsa och skapar minnen, som jag kommer att återuppleva igen till dess att jag blir mylla till framtida rosor.
Kontakt

Fyll i detta formulär och klicka på skicka-knappen. Vi kommer att besvara er så snart vi kan.

Skrivande
Skrivande påminner om drömmar. Där samlas alla intryck som jag har samlat på mig: texter jag har läst, dofter, känslor, sånger, filmer, observationer, erfarenheter som flätas samman på helt olika sätt beroende på de första orden som skrivs. När orden flödar fram och tar med mig på en färd med överraskningar känns allt möjligt.

Aktuellt
Tillbaka